9 ianuarie 2012

Ursitoarele - Un roman premonitoriu despre viaţă şi viaţa dincolo de moarte

URSITOARELE...UN ROMAN PREMONITORIU DESPRE VIAŢĂ ŞI VIAŢA DINCOLO DE MOARTE... Prietenia dintre un mocan şi un aromân a străbătut deceniile, cu puterea pe care respectarea principiilor privind valoarea unui om a putut-o da!
Românul, tatăl meu, Ştefan Romeo Ghioc si aromanul, prietenul sau de-o viata, Mitre Caraman, reprezinta amândoi puncte de reper in domenii care au marcat viata orasului Tulcea. Mocanul-Romanul a reprezentat si reprezinta poate ziaristul cel mai complet, producator de alti tineri ziaristi talentati si, mai ales, cel mai longeviv ziarist din orasul Tulcea, dar si un om de cultura care a lasat posteritatii 6 volume de proza si poezie.


Aromânul reprezintă un punct de reper în economia locală, punând o amprentă unică asupra modului in care economia locala s-a dezvoltat de-a lungul tot a decenii de viata. Prietenia i-a adus laolalta la amurgul vietii fiecaruia dintre ei, unul povestindu-si viata, celalalt punand in paginile unei carti cu stilul sau incofundabil o viata ca in filme... 
Ursitoarele reprezintă viaţa aromânului de renume Mitre Caraman, scrisa pe parcursul a mai bine de 1 an de romanul la fel de cunoscut Stefan Romeo Ghioc, in paginile unei carti pe care cel din urma nu a mai apucat sa o vadă publicata, dar pe care o anunta deja cu nerabdare premonitorie, in gandurile sale de autor din volumul Pasaportul de Piatra, aparut in anul in care autorul a trecut la cele vesnice! O carte in care scriitorii tulceni au revăzut si gustat din nou amprenta inconfundabila a scrisului lui Stefan Romeo Ghioc, in care prietenii deloc puţini au revăzut viaţa plină de invataminte ale unui aroman intre aromani, dar si romani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu